Leasefiets zakelijk of prive?

Leasejefit.nl een leasefiets voor iedereen! Of je nu als werknemer geïnteresseerd bent in een leasefiets van de zaak of als particulier een leasefiets privé? Wat beiden gemeen hebben is dat er voor een vast bedrag per maand een gloednieuwe fiets gereden kan worden.

Voor werknemers is het in eerste instantie de taak om de werkgever te overtuigen van de voordelen van een leasefiets. Download ons white paper en overtuig jouw baas!

Zodra jouw baas overtuigd is van de voordelen en jullie beiden bepaald hebben hoeveel er vergoed wordt kies jij een nieuwe fiets uit. Wij regelen de rest met jouw werkgever. Maar welke leasevormen zijn er zakelijk?

Zakelijke leasefiets

Operational Leasefiets

Dit is een complete leasevorm inclusief:

  • Reparatie
  • Onderhoud
  • Banden
  • Verzekering

Bij deze leasevorm blijft de fiets eigendom van de leasemaatschappij zolang de fiets wordt geleased. Na het einde van het leasetermijn kan de werknemer of werkgever, voor een voor afgesteld vast bedrag, de fiets overnemen of een nieuw contract aangaan. Voor de werkgever: de fiets staat dus niet op de balans, dit in tegenstelling tot Financial Lease.

Financial Leasefiets

Bij Financial Lease word je uiteindelijk volledig eigenaar van de fiets en staat de fiets direct vanaf dag 1 op de balans. Optioneel en vrijwillig kun je er voor kiezen om de fiets:

  • Te verzekeren voor diefstal en schade;
  • Te verzekeren voor reparatie, onderhoud en banden.

Leasefiets voor de particulier

Privé Leasefiets

Let op! Geld lenen kost geld.

Dit is een leasevorm voor particulieren. Voor een vast bedrag per maand betaal jij jouw nieuwe fiets af. Je kunt er, net als bij Financial Lease voor de zakelijke rijder, voor kiezen om de fiets te verzekeren voor reparatie, onderhoud, banden, schade en diefstal.

Kijk op onze privé pagina om de leasetermijnen te berekenen en om een aanvraag in te dienen.

Meer informatie over leasevormen vind je hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top