Elektrische fiets leasen? En 7% bijtelling op een leasefiets? Hoe zit dat..

Je wil een elektrische fiets leasen en je wil graag weten hoeveel je gaat betalen aan bijtelling.

De bijtelling voor fietsen is 7%. Waarom een bijtelling? Als het om een zakelijk leasen gaat van een auto of in dit geval een fiets dan gaat het al snel over bijtelling. De belastingdienst bepaald de hoogte van de bijtelling. Voor auto’s kennen we in 2020 2 bijtellingscategorieën:

Bijtelling auto’s zakelijk

Bijtelling voor een leasefiets is een Nederlandse forfaitaire regeling voor zakelijke gebruikers die een elektrische fiets van de zaak ook privé mogen gebruiken.

Bijtelling voor een elektrische leasefiets

De Nederlandse overheid heeft jarenlang geen ei gelegd over de forfaitaire regeling aangaande een elektrische lease fiets. Vanaf 1 januari 2020 is hier verandering in gekomen en is de bijtelling bekend: 7%. Of het nu gaat om het leasen van een speed pedelec, bakfiets of elektrische racefiets. De bijtelling is voor alle fietsen gelijk, namelijk 7%.

Ok, 7%, maar hoeveel is dat dan en waarover betaal ik de bijtelling bij het lease van een elektrische fiets?

Je betaalt 7% bijtelling omdat de overheid niet kan controleren of jij de fiets ook prive gaat gebruiken. Bij leaseauto’s is de grens namelijk 500 km. Als jij als leaserijder kan aantonen dat je niet meer dan 500 km. prive hebt gereden dan betaal je geen bijtelling. Rij je echter meer dan 500 km. dan krijg je een bijtelling bovenop je brutosalaris en wordt dit gezien als inkomsten.

Bij het leasen van een elektrische fiets is dit niet afhankelijk van hoeveel kilometer jij prive verwacht te gaan fietsen. Als je een elektrische leasefiets krijgt van je baas dan betaal je sowieso 7% bijtelling. Afhankelijk van de belastingdruk:

Inkomsten in box 1 – tot AOW-leeftijd
IB Schijf 1: t/m € 68.50737,35 %
IB Schijf 2: vanaf € 68.50849,50 %

Bereken hier snel de hoogte van jouw bijtelling over de fiets die je van plan bent om te gaan leasen.

Contact met Leasejefit

Vragen, opmerkingen?

Stap 1 van 2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top